Οι τέσσερις συνήθειες που αχρηστεύουν τα αντικολλητικά μας σκεύη

PLUS

Οι τέσσερις συνήθειες που αχρηστεύουν τα αντικολλητικά μας σκεύη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τα αντικολλητικά σκεύη είναι από αυτά τα «κομμάτια» της κουζίνας για τα οποία ευχαριστούμε καθημερινά τους κατασκευαστές, όμως συχνά καταστρέφονται. Και η αλήθεια είναι πως δεν καταστρέφονται μόνα τους, αλλά από τα δικά μας τα χεράκια. Επειδή όμως η τιμή τους είναι αυξημένη, καλό είναι να τα φροντίζουμε σαν τα μάτια μας. Αυτές οι τέσσερις […]

28.10.2017 | 11:15

Τα αντικολλητικά σκεύη είναι από αυτά τα «κομμάτια» της κουζίνας για τα οποία ευχαριστούμε καθημερινά τους κατασκευαστές, όμως συχνά καταστρέφονται.

Και η αλήθεια είναι πως δεν καταστρέφονται μόνα τους, αλλά από τα δικά μας τα χεράκια. Επειδή όμως η τιμή τους είναι αυξημένη, καλό είναι να τα φροντίζουμε σαν τα μάτια μας.

Αυτές οι τέσσερις συνήθειες μας, είναι οι βασικότερες που χαλάνε τα αντικολλητικά σκεύη μας:

Ζεσταίνετε το τηγάνι πριν ρίξετε λάδι ή βούτυρο

Δεν κάνει κακό στα υπόλοιπα σκεύη, αλλά δεν είναι σωστό για τα αντικολλητικά σας τηγάνια. Όταν ζεσταίνετε το αντικολλητικό σας σκεύος χωρίς λάδι ή βούτυρο κινδυνεύετε από τις επικίνδυνες τοξίνες που αυτό απελευθερώνει.

Μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας μεταλλικά εργαλεία

Μπορεί η μεταλλική σπάτουλα να δείχνει πιο επαγγελματική από μια σπάτουλας σιλικόνης αλλά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα και να γδάρει την επιφάνεια του σκεύους σας. Να χρησιμοποιείτε σπάτουλες από σιλικόνη ή ξύλο.

Βάζετε τα σκεύη σας στο πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να είναι ασφαλές το να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων και μπορεί κάτι τέτοιο να αναγράφεται και πάνω στο σκεύος αλλά το πρόβλημα είναι το πολύ ζεστό νερό με το οποίο έρχεται σε επαφή το σκεύος σας. Αυτό και το σκληρό απορρυπαντικό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο σκεύος σας. Καλό είναι να πλένετε τα αντικολλητικά σας σκεύη στο χέρι. Κάντε το με νερό και μαγειρική σόδα.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέγιστο

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να εκθέτετε το αντικολλητικό σας σκεύος σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια του σκεύους, ενώ το κάνει να απελευθερώσει επικίνδυνες τοξίνες. Αν θέλετε να ψήσετε ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι προτιμήστε κάποιο άλλο σκεύος.

.

Exit mobile version