Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Αδειάζει” η Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες την εγκαταλείπουν λόγω κρίσης
ΚΟΣΜΟΣ

“Αδειάζει” η Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες την εγκαταλείπουν λόγω κρίσης

Η Κολομβία είναι υπεύθυνη για την πολιτικής και οικονομική κρίσης που κυριαρχεί στη Βενεζουέλα. Περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία». Πριν τρεις μήνες, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που πέρασαν τα σύνορα, ανερχόταν […]

Η Κολομβία είναι υπεύθυνη για την πολιτικής και οικονομική κρίσης που κυριαρχεί στη Βενεζουέλα.

Περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».

Πριν τρεις μήνες, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που πέρασαν τα σύνορα, ανερχόταν σε 340.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας,

Σήμερα, «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στη χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», τόνισε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου στην Μπογκοτά.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής των μεταναστών από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σάντος, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας, και έκανε ζήτησε να γίνεται λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μετάβαση στη δημοκρατία» στη χώρα αυτή.

«Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε την κρίση ώστε να επιτύχουμε δημοκρατική και ειρηνική λύση», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις