Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στην Αττική

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για εισαγωγή αλλά και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές των βορείων προαστίων. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών. Τέσσερις άνδρες, ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών, καθώς και μία 57χρονη, μητέρα δύο εκ των δραστών. Σε βάρος τους […]

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για εισαγωγή αλλά και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές των βορείων προαστίων. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών.

Τέσσερις άνδρες, ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών, καθώς και μία 57χρονη, μητέρα δύο εκ των δραστών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε  δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για παράβαση του νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 24χρονος, μαζί με τους συνεργούς τους που τους αναζητά ή αστυνομία, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση. Ο 30χρονος, με τη βοήθεια του 26χρονου αδελφού του, αποτελούσαν τον σύνδεσμο με τα χαμηλότερα μέλη της σπείρας, και είχε βασικό ρόλο στην διανομή.

Όσον αφορά την 57χρονη μητέρα, τούς παρείχε τα μέσα ώστε να διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητές τους.  Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, που συμμετείχε στη διακίνηση, πολούσε τα ναρκωτικά μέχρι και σε ανήλικους.

Από τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2.580 γραμμαρίων, αμφεταμίνη βάρους 11,8 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 6.530 ευρώ και 200 πλαστά χαρτονομίσματα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα ως τα μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις