Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σήμερα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα παρήλασαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης μπροστά στα μάτια του κόσμου, στην οδό Τσιμισκή. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και τελείωσε στην οδό Ι.Δραγούμη, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που ήταν στημένη στην Αριστοτέλους. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, ενώ […]

Σήμερα παρήλασαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης μπροστά στα μάτια του κόσμου, στην οδό Τσιμισκή. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και τελείωσε στην οδό Ι.Δραγούμη, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που ήταν στημένη στην Αριστοτέλους.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, ενώ στην εξέδρα, ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης.

Αισθητή ήταν η απουσία του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.

«Τιμούμε την παρέλαση, τη διαδικασία και τους νέους», δήλωσε στο τέλος της μαθητικής παρέλασης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως «το ότι πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να εκφράζει και τη γνώση της και την πίστη στο ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι σταθερές αξίες και πρέπει να παραμένουν στην καθημερινή μας ατζέντα, αυτό είναι δεδομένο».

«Εάν αυτό θα γίνεται με μια παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει το υπουργείο Παιδείας, όχι όμως την ημέρα της γιορτής. Προφανώς κανένας από μας δεν έχει καμία διάθεση να εισάγει μια λογική στρατιωτικής οργάνωσης στη νεολαία ή στο σχολείο, παρ΄ ότι είμαστε σταθερά δεσμευμένοι και τοποθετημένοι υπέρ της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και έξω από τις παρελάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έμεινε στο «ανθρώπινο κεφάλαιο» της χώρας. «Κάθε χρόνο η παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη των προγόνων μας. Τώρα όμως η ευθύνη είναι δική μας και η ευθύνη που έχουμε είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι, οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες, να μπορέσουν να μείνουν στη χώρα, να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν εδώ. Ταυτόχρονα να επιστρέψουν όλοι εκείνοι οι νέοι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας είναι ότι πιο σημαντικό διαθέτουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, μετά τις ευχές του για χρόνια πολλά, δήλωσε: «Απέναντι σε όλους εκείνους που με θολωμένο μυαλό εκμεταλλεύονται τις παρελάσεις για να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ, εμείς είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη νεολαία και να τη συγχαρούμε. Και με αυτόν τον τρόπο να την παροτρύνουμε να ακολουθήσει πιστά το δρόμο της γνώσης και της αριστείας. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για ένα καλύτερο αύριο και για τη νεολαία και για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις