Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη Γ. Μπαλάφα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Γ. Μπαλάφα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας πραγματοποίησε επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο  με αφορμή την παρουσία του στα Ιωάννινα όπου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου απόψε και αύριο. Ο υπουργός επισκέφτηκε τη δομή της Φιλιππιάδας, στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη όπου φιλοξενούνται 180 πρόσφυγες ενώ στις 4 περίπου το […]

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας πραγματοποίησε επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο  με αφορμή την παρουσία του στα Ιωάννινα όπου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου απόψε και αύριο.

Ο υπουργός επισκέφτηκε τη δομή της Φιλιππιάδας, στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη όπου φιλοξενούνται 180 πρόσφυγες ενώ στις 4 περίπου το απόγευμα έφτασε στην δομή «Αγία Ελένη» στα Ιωάννινα για να ενημερωθεί για  τη λειτουργία και τα προβλήματα.

«Είναι ένας πόνος καθώς είναι μια κατάσταση που μεταβάλλεται, δεν μπορείς να πεις ότι λύνεις το πρόβλημα και καθάρισες», είπε σε δήλωσή του. Για την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου είπε πως ενώ ήταν υπό έλεγχο ο αριθμός των ροών από το καλοκαίρι, «κυριολεκτικά ξαφνικά», λόγω και των προστριβών μεταξύ Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Γερμανίας αυξήθηκαν εκ νέου οι ροές. Επίσης, τόνισε ότι το υπουργείο έχει καθημερινή εικόνα της κατάστασης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και υπογράμμισε ότι η διαχείριση είναι συνεχής και όσο το δυνατόν καλύτερη. Παράλληλα, επεσήμανε ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η τουριστική περίοδος ήταν μακράν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά γι αυτό δεν χρειάζεται να καταστροφολογούμε.

Ο Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε ότι το μεταναστευτικό- προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αντιμετώπισε και θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη διότι δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορα και η κατάσταση στη Συρία και τις εμπόλεμες περιοχές δεν φαίνεται να σταματά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις