Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

19

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγικές εικόνες- Πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικές εικόνες- Πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας

Περίπου 400 μετανάστες, αφέθηκαν να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο. Τραγικές εικόνες εκτυλίχτηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται […]

Περίπου 400 μετανάστες, αφέθηκαν να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο.

Τραγικές εικόνες εκτυλίχτηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω σε δέντρα.

Η ανακοίνωση από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω στην οποία πόνταραν οι διοικήσεις των hotspot σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν έγινε ακόμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις