Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αλλάξτε μόνοι σας χρώμα και υφή στους τοίχους σας
PLUS

Αλλάξτε μόνοι σας χρώμα και υφή στους τοίχους σας

Σίγουρα σας έχει τύχει να ξεφυλλίζετε περιοδικά που παρουσιάζουν εξωπραγματικά όμορφες κρεβατοκάμαρες, με ιδιαίτερα βαψίματα και σχέδια στους τοίχους. Σίγουρα μια απλή ανανέωση στο χρώμα δεν φτάνει για να καλύψει το όνειρο μιας κρεβατοκάμαρας με ονειρικά χρώματα και σχέδια. Για αυτό, σας προτείνουμε μερικές απλές ιδέες τεχνοτροπίας για να ανανεώσετε τον χώρο σας.   Κάντε τον […]

Σίγουρα σας έχει τύχει να ξεφυλλίζετε περιοδικά που παρουσιάζουν εξωπραγματικά όμορφες κρεβατοκάμαρες, με ιδιαίτερα βαψίματα και σχέδια στους τοίχους.

Σίγουρα μια απλή ανανέωση στο χρώμα δεν φτάνει για να καλύψει το όνειρο μιας κρεβατοκάμαρας με ονειρικά χρώματα και σχέδια. Για αυτό, σας προτείνουμε μερικές απλές ιδέες τεχνοτροπίας για να ανανεώσετε τον χώρο σας.

 

Κάντε τον τοίχο σας να μοιάζει ανάγλυφος

Η τεχνοτροπία του ανάγλυφου είναι κάτι πολύ απλό που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως με ένα σφουγγάρι, μια βούρτσα ακόμα και με πλαστικό. Βάψτε τον τοίχο σας στην απόχρωση της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ενώ το χρώμα είναι ακόμα νωπό πατήστε επάνω κάποιο από τα υλικά που θα επιλέξετε και ταμποναριστά περάστε ολόκληρη την επιφάνεια. Αναλόγως με το πόσο έντονο επιθυμείτε το φαινόμενο πιέζετε και με την ανάλογη δύναμη το υλικό τεχνοτροπίας σας.

 

 

Τεχνοτροπία με το εφέ του σφουγγαριού

Αυτή η ιδιαίτερη τεχνοτροπία βαψίματος είναι ίσως από τις πιο εύκολες και συνάμα πιο εντυπωσιακές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σφουγγάρι θαλάσσης και όρεξη για δημιουργία. Αφού βάψετε τον τοίχο σας και τον αφήσετε λίγα λεπτά να στεγνώσει στη συνέχεια με πιο ανοικτή απόχρωση του ίδιου χρώματος παίρνετε το σφουγγάρι και περνάτε ταμποναρισμά ολόκληρο τον τοίχο σας. Μπορεί να σας φαίνετε κουραστικό σίγουρα όμως αξίζει!

 

Δημιουργήστε εφέ με ρίγες στον τοίχο σας

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι απλώς μια σκούπα! Αφού λοιπόν βάψετε τον τοίχο σας σε μια ζωηρή απόχρωση και ενώ ακόμα δεν έχει ξεραθεί το χρώμα περάστε από πάνω προς την ίδια κατεύθυνση μια απλή σκούπα και προσπαθήστε να ξεβάψετε όσο μπορείτε τον τοίχο ώστε να φανεί το χρώμα της βάσης. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρατε να δημιουργήσετε μια απλή διχρωμία στον τοίχο σας χωρίς πολύ κόπο.

 

Εφέ του ξύλου στον τοίχο σας

Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο και ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή από όλα τα υπόλοιπα αλλά αν ταιριάζει στον χώρο σας, η απομίμηση του ξύλου στον τοίχο σας θα σας χαρίσει πόντους. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι είτε να αγοράσετε ένα ρολό τεχνοτροπίας είτε να πάρετε μια παλιά σας βούρτσα με το σκεπτικό ότι θα χρειαστεί να κάνετε γραμμώσεις. Αν θέλετε ωστόσο να το κάνετε ακόμα πιο ρεαλιστικό χρησιμοποιείστε και φελλούς για να απεικονίσετε τις στρογγυλές αιχμές που υπάρχουν στα φυσικά ξύλα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις