Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος που κάνει απεργία πείνας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος που κάνει απεργία πείνας

Στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το Σάββατο, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη που κάνει απεργία πείνας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας, διαμαρτυρόμενοι με άλλες τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφους για την μη εξεύρεση λύσης για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου  των δημοσιογράφων του ΕΔΟΕΑΠ. Την Αφροδίτη Υψηλάντη επισκέφτηκε γιατρός της ομάδας «SOS Ιατροί», που […]

Στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το Σάββατο, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη που κάνει απεργία πείνας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας, διαμαρτυρόμενοι με άλλες τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφους για την μη εξεύρεση λύσης για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου  των δημοσιογράφων του ΕΔΟΕΑΠ.

Την Αφροδίτη Υψηλάντη επισκέφτηκε γιατρός της ομάδας «SOS Ιατροί», που διαπίστωσε οξεία βρογχίτιδα με ενδεχόμενο τη μετατροπή σε πνευμονία και ζήτησε να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο προκειμένου να συνδεθεί με μηχάνημα οξυγόνου.

Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει με τον  Θόδωρο Βαρίκο, που τη διέκοψε για λόγους υγείας, και τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν η Μαρίνα Βήχου, η Ελένη Ανδριανού και η Ευαγγελία Πατεράκη.

ΕΣΗΕΑ: Να δοθεί αμέσως βιώσιμη λύση πριν να είναι πολύ αργά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας της συναδέλφου απεργού πείνας Αφροδίτης Υψηλάντη.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί κάθε μέρα τα προβλήματα διογκώνονται. Ήδη οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία τους, ακόμη και οι καρκινοπαθείς», αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση «να νομοθετήσει, το συντομότερο δυνατό, μία βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τις προτάσεις της Ενώσεως».

«Σε αντίθετη περίπτωση, ο κλάδος θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και συγκεκριμένα την περίθαλψη και την επικούρηση», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις