Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έπεσε η πρωτεύουσα των τζιχαντιστών- Συμβολική η νίκη των SDF
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε η πρωτεύουσα των τζιχαντιστών- Συμβολική η νίκη των SDF

Yποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή κατέλαβε το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η «πλατεία των εκτελέσεων», όπως είναι γνωστή από την ημέρα που οι τζιχαντιστές του ISIS κατέλαβαν την Ράκα, είναι πλέον, ελεύθερη καθώς ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατάφερε να εκδιώξει τους τελευταίους μαχητές του […]

Yποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή κατέλαβε το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η «πλατεία των εκτελέσεων», όπως είναι γνωστή από την ημέρα που οι τζιχαντιστές του ISIS κατέλαβαν την Ράκα, είναι πλέον, ελεύθερη καθώς ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατάφερε να εκδιώξει τους τελευταίους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Με την ανακατάληψη της Αλ Ναΐμ, που στα αραβικά σημαίνει «παράδεισος», αλλά οι κάτοικοι την αποκαλούσαν «κόλαση» από το 2014, πολλοί εκτιμούν πως δεν θα αργήσει η ημέρα για την πλήρη απελευθέρωση.

Παρόλο που οι τζιχαντιστές είχαν αποσυρθεί από την πλατεία αυτή, πριν από δύο εβδομάδες, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν μπορούσαν να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους, καθώς η περιοχή ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, πολεμά το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Ράκα από τον Ιούνιο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις