Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λαγκάρντ: “Εφαρμόστε το πρόγραμμα”- Tσίπρας: “Η Ελλάδα γύρισε σελίδα” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγκάρντ: “Εφαρμόστε το πρόγραμμα”- Tσίπρας: “Η Ελλάδα γύρισε σελίδα” (vid)

  “Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή” ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην έδρα του […]

 

“Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή” ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από χρόνια στασιμότητας: “Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν. Υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση και είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της. Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο”, ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 00.30, συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης του ΔΝΤ, Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον .

Με πιο καθαρή εικόνα για τις διαθέσεις του ΔΝΤ ο πρωθυπουργός την Τρίτη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει θέματα ευρύτερης συνεργασίας με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, στον τομέα των επενδύσεων, της ενέργειας και της περιφερειακής ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης του ΔΝΤ, Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον .

Βαρύνουσας σημασίας, φυσικά, είναι η συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις