Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο σωστός τρόπος να κάνετε το χθεσινό φαγητό, “ολόφρεσκο”
PLUS

Ο σωστός τρόπος να κάνετε το χθεσινό φαγητό, “ολόφρεσκο”

Σου περίσσεψε φαγητό από χθες και ενώ δεν θέλεις να το πετάξεις, φοβάσαι ότι εάν το ξαναζεστάνεις θα χάσει τη φρεσκάδα του; Η αλήθεια είναι πως αυτό θα συμβεί. Εκτός βέβαια εάν ξέρεις τον σωστό τρόπο να το κάνεις, ώστε να είναι σαν να το έβγαλες μόλις από το φούρνο. Μακαρόνια Αντί να τα βάλεις […]

Σου περίσσεψε φαγητό από χθες και ενώ δεν θέλεις να το πετάξεις, φοβάσαι ότι εάν το ξαναζεστάνεις θα χάσει τη φρεσκάδα του;

Η αλήθεια είναι πως αυτό θα συμβεί.

Εκτός βέβαια εάν ξέρεις τον σωστό τρόπο να το κάνεις, ώστε να είναι σαν να το έβγαλες μόλις από το φούρνο.

Μακαρόνια

Αντί να τα βάλεις στα μικροκύματα, ρίξ’τα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Ανακάτεψε για 3-5 λεπτά και απόλαυσε την «ολόφρεσκη» χθεσινή σου μακαρονάδα.

Κρέας

Για να γίνει τέλειο, βάλ’το σε ένα ταψί στο φούρνο και ζέστανέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Διαφορετικά, ζέστανέ το για 1-2 λεπτά σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι.

Σούπα

Ζέστανέ την σε ένα κατσαρολάκι πάνω από μέτρια φωτιά. Εάν είναι πολύ πηχτή, απλά πρόσθεσε λίγο νεράκι ή ζωμό.

Πίτσα

Μπορείς να τη βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι σου με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να λιώσει κι άλλο το τυρί και να γίνει τραγανή σαν να την πήρες μόλις τώρα! Μια άλλη λύση είναι να τη βάλεις σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Ο καλύτερος όμως τρόπος να ζεσταίνουμε τη χθεσινή πίστα είναι να τη «διπλώνουμε» ώστε να υπάρχει ζύμη από πάνω και από κάτω και να την ξεροψήνουμε στη τοστιέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις