Πλήθος κόσμου και χαμόγελα, στο πρώτο Gay Pride της χώρας

ΚΟΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου και χαμόγελα, στο πρώτο Gay Pride της χώρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πρώτο Gay Pride που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα την Τρίτη. Η παρέλαση με τίτλο «στο όνομα της αγάπης», διοργανώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να δώσει ένα τέλος στην προκατάληψη, ενημερώνοντας τους πολίτες του Κοσόβου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ -Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς κοινότητας. «Δεν υπάρχει φύλο στην αγάπη» φώναξαν οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό […]

11.10.2017 | 07:58

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πρώτο Gay Pride που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα την Τρίτη.

Η παρέλαση με τίτλο «στο όνομα της αγάπης», διοργανώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να δώσει ένα τέλος στην προκατάληψη, ενημερώνοντας τους πολίτες του Κοσόβου για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ -Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς κοινότητας.

«Δεν υπάρχει φύλο στην αγάπη» φώναξαν οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό στα χέρια και πολύχρωμες σημαίες.

Σε γενικές γραμμές η πορεία ήταν ειρηνική, κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ομάδα νεαρών εξέφρασε έντονα την αντίθεση της στο Gay Pride. Ωστόσο παρενέβη η αστυνομία και έληξε το επεισόδιο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα Gay Pride στο Κόσοβο, αν και η gay κοινότητα τα τελευταία τρία χρόνια έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς μικρότερες πορείες.

Exit mobile version