Η Νορβηγία θα πληρώνει τις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες το ίδιο με τους άντρες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Νορβηγία θα πληρώνει τις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες το ίδιο με τους άντρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντώνης Γεωργακόπουλος

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Τα ίδια χρήματα θα λαμβάνουν οι γυναίκες και οι άντρες ποδοσφαιριστές, που θα εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Με αυτό τον τρόπο, θέλουν να δείξουν πως το επάγγελμα παραμένει το ίδιο ανεξαρτήτως φύλου, κάτι το οποίο είχε…ξεχαστεί. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γυναίκες πάντα […]

08.10.2017 | 09:11

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Τα ίδια χρήματα θα λαμβάνουν οι γυναίκες και οι άντρες ποδοσφαιριστές, που θα εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο, θέλουν να δείξουν πως το επάγγελμα παραμένει το ίδιο ανεξαρτήτως φύλου, κάτι το οποίο είχε…ξεχαστεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γυναίκες πάντα πληρώνονται λιγότερα χρήματα ενώ κάνουν το ίδιο άθλημα, και αυτό γιατί οι εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ελάχιστα.

Πλέον, ο μισθός για τις γυναίκες σχεδόν διπλασιάζεται από 329€ σε 639€.

«Σας ευχαριστούμε για αυτό το σπουδαίο βήμα», είπε η μεσοεπιθετική Καρολάιν Χάνσεν.

Το “αφεντικό” της ένωσης των ποδοσφαιριστών, Γιόακιμ Βάλτιν, πιστεύει πως είναι η πρώτη “ευγενική” συμφωνία στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Η Νορβηγία είναι μια χώρα που επικρατεί η ισότητα. Είναι πολύ σημαντική, οπότε όλο αυτό είναι καλό για τη χώρα και το άθλημα.

Για τα κορίτσια, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά, καθώς πολλά από αυτά εργάζονται και σπουδάζουν, κι έτσι δεν έχουν χρόνο να βελτιωθούν», ανέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Exit mobile version