Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκαταβολή φόρου ακόμη και σε κλειστό μπλοκάκι!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαταβολή φόρου ακόμη και σε κλειστό μπλοκάκι!

Οι φόροι τρελάθηκαν… Ζητούν προκαταβολή φόρου ακόμη και σε όσους έκλεισαν βιβλία και μπλοκάκι… Δηλαδή ζητούν φόρο σε μη υπαρκτή δραστηριότητα! Τί έγινε; Πάνω από 90.000 έκλεισαν τα βιβλία τους. Άρα δεν έχουν δραστηριότητα ή έσοδα. Η εγκύκλιος Πιτσιλή διορθώνει πολλά λάθη εφοριών. Τονίζει ότι «με βάση τη δήλωση που υποβάλει ο φορολογούμενος και τους λοιπούς […]

367_as_oikonomia_5

Οι φόροι τρελάθηκαν… Ζητούν προκαταβολή φόρου ακόμη και σε όσους έκλεισαν βιβλία και μπλοκάκι… Δηλαδή ζητούν φόρο σε μη υπαρκτή δραστηριότητα! Τί έγινε; Πάνω από 90.000 έκλεισαν τα βιβλία τους. Άρα δεν έχουν δραστηριότητα ή έσοδα. Η εγκύκλιος Πιτσιλή διορθώνει πολλά λάθη εφοριών. Τονίζει ότι «με βάση τη δήλωση που υποβάλει ο φορολογούμενος και τους λοιπούς τίτλους βεβαίωσης που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, βεβαιώνεται ποσό ίσο με το 100% του φόρου που προκύπτει από επιχειρηματική δραστηριότητα για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται για τα κέρδη που προκύπτουν από το φορολογικό έτος που αρχίζει από 1-1-2016, άρα στην πραγματικότητα από τα περσινά εισοδήματα που δηλώθηκαν φέτος».

Υπάρχει όμως θέμα με όσους έκλεισαν τα βιβλία τους; Εδώ υπάρχει η εξής απάντηση: «Σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης κατά το φορολογικό έτος που αφορά η δήλωση και δεν έχει υποβληθεί εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης, δεν βεβαιώνεται προκαταβολή φόρου καθόσον δεν υφίσταται εισόδημα στο διανυόμενο αυτό έτος». Όμως πολλοί πήραν εκκαθαριστικό με προκαταβολή φόρου… Εδώ θα χρειαστεί εγκύκλιος για άρση της αδικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις