Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλλου εκφράζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλλου εκφράζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Eπιφυλάξεις για  το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, εξέφρασε η βουλευτής  Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», στο Κανάλι της Βουλής. Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το  νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο […]

vouli1243123-thumb-large

Eπιφυλάξεις για  το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, εξέφρασε η βουλευτής  Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», στο Κανάλι της Βουλής.

Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το  νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «ψήφο συνείδησης».  «Θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει  να ψηφίζονται κατά συνείδηση», είπε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε ότι έχει πολλά ερωτήματα για τα οποία περιμένει απαντήσεις από την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για εμένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή» τόνισε η βουλευτής.

Πρόσθεσε ότι, ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

a05f5816-7215-428d-9224-d46f26903bf0

« Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει  να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», πρόσθεσε η βουλευτής.

Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».

Αναφερόμενη στη ρύπανση του Αργοσαρωνικού, η βουλευτής είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο για επιβολή ποινών στους υπευθύνους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις