Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εργαζόμενοι του σακιδίου: Τα coffice έρχονται και τα αλλάζουν όλα
PLUS

Εργαζόμενοι του σακιδίου: Τα coffice έρχονται και τα αλλάζουν όλα

Τέλος στα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία των εταιρειών αναμένεται να βάλουν τα λεγόμενα «coffice», τα οποία θα είναι φορητά γραφεία σε καφετέριες. Τα ανοιχτά γραφεία, είχαν ως στόχο την προώθηση του ομαδικού κλίματος και της συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζομένους, αλλά σύμφωνα με την την Dr Nicole Millard, ειδική στην στατιστική, την ανάλυση και την αναδυόμενη τεχνολογία, […]

Young woman using mobile phone and laptop in coffee shop, smiling

Τέλος στα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία των εταιρειών αναμένεται να βάλουν τα λεγόμενα «coffice», τα οποία θα είναι φορητά γραφεία σε καφετέριες.

Τα ανοιχτά γραφεία, είχαν ως στόχο την προώθηση του ομαδικού κλίματος και της συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζομένους, αλλά σύμφωνα με την την Dr Nicole Millard, ειδική στην στατιστική, την ανάλυση και την αναδυόμενη τεχνολογία, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Οι εργαζόμενοι, που μοιράζονται το γραφείο τους με τους συνεργάτες τους, εμφανίζουν έλλειψη συγκέντρωσης, καθώς διακόπτεται με μεγάλη ευκολία η σκέψη τους.

Αντίθετα, τα συλλογικά γραφεία αναμένεται στο μέλλον να αντικατασταθούν με τα λεγόμενα «coffice», δηλαδή φορητά γραφεία σε καφετέριες, όπου ολιγομελείς ομάδες θα συνεργάζονται.

Όπως υποστηρίζει η Millard: «Το πρόβλημα με τα ανοιχτά γραφεία είναι πως υπάρχουν για να τους βολεύουν όλους, αλλά στην πραγματικότητα δεν βολεύουν κανέναν. Αποσπάται η προσοχή μας κάθε τρία λεπτά. Μας παίρνει περίπου οκτώ με είκοσι λεπτά να επιστρέψουμε στην ροή της σκέψης μας. Επίσης τα e-mails. Λαμβάνουμε πάρα πολλά. Συσκέψεις, συνάδελφοι. Όλα αυτά μας αποσπούν την προσοχή». Η ίδια συμπληρώνει πως: «Έτσι, θα γίνουμε εργαζόμενοι “του σακιδίου”. Η τεχνολογία μας έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που μπορούμε στην κυριολεξία να μεταφέρουμε το γραφείο μας σε ένα σακίδιο. Δεν είμαστε δεσμευμένοι, δεν χρειάζεται να έχουμε πλέον γραφείο».

coffices

Ωστόσο, η Dr Millard τόνισε πως τα γραφεία είναι σημαντικά για την κοινωνικοποίηση μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Αλλά η αλήθεια είναι ότι τρελαίνομαι λιγάκι, όταν είμαι στο σπίτι, οπότε νομίζω πως θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το “coffice”. Χρειαζόμαστε καλό καφέ, σύνδεση με άλλα άτομα, κέικ, ασύρματο ίντερνετ. Χρειάζομαι παρέα. Το “coffice” μπορεί να είναι σε κάποια καφετέρια ή σε ξενοδοχείο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις