Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παράνομα δόθηκαν χιλιάδες επικουρικές συντάξεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράνομα δόθηκαν χιλιάδες επικουρικές συντάξεις

Σχεδόν 2.500 επικουρικές συντάξεις δόθηκαν παράνομα όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντάξεις αυτές εκδόθηκαν και πληρώθηκαν από το 2015 και μετά χωρίς να εφαρμοστεί ο νέος νόμος με τον δυσμενέστερο τρόπο υπολογισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις […]

epikourikes

Σχεδόν 2.500 επικουρικές συντάξεις δόθηκαν παράνομα όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντάξεις αυτές εκδόθηκαν και πληρώθηκαν από το 2015 και μετά χωρίς να εφαρμοστεί ο νέος νόμος με τον δυσμενέστερο τρόπο υπολογισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο νέος νόμος που απαγορεύει την καταβολή σύνταξης όταν ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Οι ελεγκτές ζητούν να επιστρέψουν τα λεφτά οι συνταξιούχοι.

Οι συντάξεις δόθηκαν σε ασφαλισμένους σε ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Δημόσιο, παρακάπτοντας τη λίστα των 126.000 δικαιούχων που βρίσκονται σε αναμονή ακόμα και για 5 χρόνια περιμένοντας να λάβουν την επικουρική τους σύνταξη.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου επιμένει ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και ότι αύριο θα δημοσιοποιήσει έγγραφα που θα το αποδεικνύουν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις