Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων, προανήγγειλε ο Μπαλάφας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων, προανήγγειλε ο Μπαλάφας

Παραδέχεται πως η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά λόγω του προσφυγικού είναι ανεξέλεγκτη, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μέτρων και πλωτά μέσα, για την παραμονή σε αυτά, υπό την μορφή φιλοξενίας, των προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες […]

6D4B2CDC481A407583658F2782EACF0B

Παραδέχεται πως η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά λόγω του προσφυγικού είναι ανεξέλεγκτη, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μέτρων και πλωτά μέσα, για την παραμονή σε αυτά, υπό την μορφή φιλοξενίας, των προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, δήλωσε σκωπτικά ότι «ο Ντάισελμπλουμ προσαρμόζεται στη γραμμή της κυβέρνησης».

«Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο» ανέφερε.

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, και θα κάνει το «καλύτερο δυνατό» για τα αδύναμα και μεσαία στρώματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις