Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κατακόρυφη αύξηση καταθέσεων τον Σεπτέμβριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατακόρυφη αύξηση καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

Οι καταθέσεις του μήνα έκλεισαν περίπου 1 δισ. πάνω, παρά το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων και της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από εγχώριες τραπεζικές πηγές. Όπως επισημαίνουν, το 30% της αύξησης των καταθέσεων από το 2015 έλαβε χώρα το φετινό καλοκαίρι, κάτι που το αποδίδουν στην ισχυρή αύξηση […]

cms10679

Οι καταθέσεις του μήνα έκλεισαν περίπου 1 δισ. πάνω, παρά το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων και της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από εγχώριες τραπεζικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν, το 30% της αύξησης των καταθέσεων από το 2015 έλαβε χώρα το φετινό καλοκαίρι, κάτι που το αποδίδουν στην ισχυρή αύξηση των τουριστικών ροών φέτος προς την χώρα μας.

Στην έκθεση του το Δημοσιονομικό Συμβούλιο αξιολογεί τους στόχους για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών που θα περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα με τις θετικές προσδοκίες που διαπιστώνει για την ανάπτυξη φέτος, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θεωρεί αισιόδοξο τον στόχο μεταβολής του ΑΕΠ ίσο με 1,8% καθώς όπως αναφέρει για να επιτευχθεί απαιτείται μέσος όρος μεγέθυνσης τα δυο επόμενα τρίμηνα κατά 3%.

Επίσης αναφέρει ότι «υπό την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται το 1,8% για το 2017, ο στόχος για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4% το 2018 θεωρείται μεν αρκετά φιλόδοξος, αλλά συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων από τον θετικό αντίκτυπο του 2017 είναι υπό προϋποθέσεις επιτεύξιμος».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις