Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση Χρυσογόνου στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν λειτουργεί η κυβέρνηση, άλλα υποσχέθηκε (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Χρυσογόνου στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν λειτουργεί η κυβέρνηση, άλλα υποσχέθηκε (vid)

Την απόφαση για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πήρε ο Τσίπρας μόνος του, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοίνωσε πως ξεκινά μια διαδικασία ψηφοφορίας εντός του φορέα που εκπροσωπεί ώστε να αποφασιστεί εάν θα αποχωρήσει ή όχι από το κόμμα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως «όλα […]

xrysogonoa

Την απόφαση για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πήρε ο Τσίπρας μόνος του, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοίνωσε πως ξεκινά μια διαδικασία ψηφοφορίας εντός του φορέα που εκπροσωπεί ώστε να αποφασιστεί εάν θα αποχωρήσει ή όχι από το κόμμα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως «όλα τα κόμματα λειτουργούν αρχηγοκεντρικά», τονίζοντας ότι η απόφαση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση, ήταν ατομική.

«Θα μπορούσε τότε να γίνει συνεργασία με το Ποτάμι», σημείωσε ο ευρωβουλευτής, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν λειτουργεί η κυβέρνηση».

«Τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν πιο κοινωνικά, να συμμετάσχει ο κόσμος», τόνισε.

«Όταν το 2013 μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς της σοσιαλιστικής τάσης, μπήκαμε βάσει προκηρύξεων».

Αναφερόμενος στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος της χώρας, σημείωσε ότι, «η χρεοκοπία ήρθε λόγω του πελατειακού συστήματος. Έτσι χάσαμε το παραγωγικό μοντέλο, αυξήθηκε η περικοπή συντάξεων, κτλ», τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δίνει «αγώνα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη των παραβιάσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων».

Ο κ. Χρυσογόνος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».

Χαρακτήρισε «υπερβολικά» κάποια από τα όσα είχαν λεχθεί προεκλογικά, φέρνοντας ως παράδειγμα «την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο».

«Για να αλλάξει το τοπίο, πρέπει να κάνεις πράγματα που θα γίνεις δυσάρεστος και στους δικούς σου ανθρώπους».

Ως επιχείρημα για την σύγχυση που επικρατεί στην κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τις Σκουριές, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρχει σαφής πολιτική».

«Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και από την άλλη ο υπουργός εκδίδει άδειες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν έχει νόημα ο κλεφτοπόλεμος».

«Ο κόσμος θέλει το καινούριο, αλλά δεν το έχε βρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υποσχεθεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις