Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Παιχνίδια” με την επένδυση στο Ελληνικό: Οργή αντιπολίτευσης, τι απαντά το Μαξίμου
ΕΛΛΑΔΑ

“Παιχνίδια” με την επένδυση στο Ελληνικό: Οργή αντιπολίτευσης, τι απαντά το Μαξίμου

Καθυστερεί κι άλλο η επένδυση στο Ελληνικό και ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί στον απόλυτο βαθμό είναι πολύ μεγάλος, αφού αναβλήθηκε εκ νέου η συνεδρίαση του. Παρά το γεγονός πως οι πιέσεις για να μην τεθεί ξανά στο τραπέζι ζήτημα κήρυξης μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού και το θέμα να κλείσει οριστικά, η αναβολή ήρθε και […]

home-bg3

Καθυστερεί κι άλλο η επένδυση στο Ελληνικό και ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί στον απόλυτο βαθμό είναι πολύ μεγάλος, αφού αναβλήθηκε εκ νέου η συνεδρίαση του. Παρά το γεγονός πως οι πιέσεις για να μην τεθεί ξανά στο τραπέζι ζήτημα κήρυξης μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού και το θέμα να κλείσει οριστικά, η αναβολή ήρθε και πάλι, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση είχε σκοπό να εξετάσει το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση στο Ελληνικό.

Την νέα αναβολή εισηγήθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η ίδια, που θεωρούνταν από την κυβέρνηση «δυνατό χαρτί», είχε συνάντηση το βράδυ της Τρίτης με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος πίστεψε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι επίκειται απόφαση του ΚΑΣ που θα επιτρέπει το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

Μέγαρο Μαξίμου: Σκόπιμες κωλυσιεργίες

Με αυστηρό ύφος το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει τη νέα καθυστέρηση της επένδυσης κάνοντας λόγο για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί.

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη

Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ζήτησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη νέα κωλυσιεργία για το Ελληνικό που βάζει σε κίνδυνο όλη την επένδυση.

«Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

kyryiakos-new-tweet

 Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι λέει ο πρωθυπουργός;

«Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επένδυση», δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Είναι πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επένδυση στη χώρα. Το αν είναι ανικανότητα ή δόλος η σημερινή παρωδία, λίγη σημασία έχει. Αλήθεια, ο πρωθυπουργός τι λέει για το σημερινό φιάσκο; Γιατί κρύβεται και σε αυτήν την περίπτωση;», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Πυρά Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

«Ο κ. Τσίπρας έχει διορίσει την κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στη θέση της γραμματέως πολιτισμού και έχει όλη την ευθύνη για τη διακοπή της επένδυσης».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι «οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη ότι η επένδυση πρέπει να γίνει και η συνάντηση του κ. Φίλη με αρχαιολόγους ώστε να μη γίνει η επένδυση είναι ένα ακόμη παρατράγουδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Μετά και αυτή την αναβολή, όλοι είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν τη νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ την ερχόμενη Τρίτη, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις