Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα στην Ολομέλεια η απολογία Καμμένου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στην Ολομέλεια η απολογία Καμμένου

Σε έντονο κλίμα θα διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Πάνου Καμμένου σε απόπειρα επηρεασμού δίκης για εμπόριο ναρκωτικών, στην γνωστή υπόθεση του Γιαννουσάκη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορείται από την αντιπολίτευση πως εμπλέκεται σε συνομιλίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και […]

Press conference by the leader of the Independent Greeks Panos Kammenos at Vellidio Conference Center, Thessaloniki on September 10, 2015. / Συνέντευξη τύπου του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Σε έντονο κλίμα θα διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Πάνου Καμμένου σε απόπειρα επηρεασμού δίκης για εμπόριο ναρκωτικών, στην γνωστή υπόθεση του Γιαννουσάκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορείται από την αντιπολίτευση πως εμπλέκεται σε συνομιλίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Η έναρξη της συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί ενώ στην πρόταση της ΝΔ επισημαίνονται μεταξύ άλλων πως : «… τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.
 
Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).
 
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας θα καθοριστεί από την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες που εμφανίζουν τον κ. Καμμένο και την σύζυγό του σε γνωστό καζίνο του Λονδίνου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης και κάνουν την κατάσταση πιο εκρηκτική.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις