Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πουλάκης: Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πουλάκης: Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία

Την ώρα που το θέμα της προσευχής στα σχολεία είχε μπει στο «συρτάρι», ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης το επαναφέρει με προκλητικές μάλιστα δηλώσεις. Κι αυτό, μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία. Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι […]

ImageHandler (1)

Την ώρα που το θέμα της προσευχής στα σχολεία είχε μπει στο «συρτάρι», ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης το επαναφέρει με προκλητικές μάλιστα δηλώσεις.

Κι αυτό, μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”».

«Το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά»., τονίζει, επισημαίνοντας την ανάγκη να είναι όλοι ίσοι.

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Τέλος, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο – θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη – λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις