Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δραστικά μέτρα κατά της μπούρκας: Πρόστιμο σε όποια γυναίκα τη φορά
ΚΟΣΜΟΣ

Δραστικά μέτρα κατά της μπούρκας: Πρόστιμο σε όποια γυναίκα τη φορά

Μέτρα κατά της μπούρκας παίρνει η γνωστή για την «αντιπάθεια» της στο «αξεσουάρ» Αυστρία, ορίζοντας μέχρι και πρόστιμο σε όποια γυναίκα το φοράει. Παρά το γεγονός ότι με νόμο απαγόρεψε την μπούρκα, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η του ερχόμενου μήνα, έχει προχωρήσει και στην έκδοση φυλλαδίων με απειλητικό περιεχόμενο. Όποια γυναίκα καλύπτει […]

mediadefaultimagesbourga

Μέτρα κατά της μπούρκας παίρνει η γνωστή για την «αντιπάθεια» της στο «αξεσουάρ» Αυστρία, ορίζοντας μέχρι και πρόστιμο σε όποια γυναίκα το φοράει.

Παρά το γεγονός ότι με νόμο απαγόρεψε την μπούρκα, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η του ερχόμενου μήνα, έχει προχωρήσει και στην έκδοση φυλλαδίων με απειλητικό περιεχόμενο.

Όποια γυναίκα καλύπτει το πρόσωπό της σε δημόσιο χώρο θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 150 ευρώ ενώ και είναι υποχρεωμένη αν της το ζητήσουν οι αστυνομικοί, είναι υποχρεωμένη να βγάλει τη μπούρκα κατευθείαν. Όσες αρνούνται θα μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει τη χρήση της μπούρκας και του νικάμπ σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των δικαστηρίων, των σχολείων και των μεταφορικών μέσων.

Διαδηλωτές και μουσουλμανικές ομάδες έχουν ήδη βγει στους δρόμους, ενώ και πολιτικά στοιχεία κάνουν λόγο για άδικη και σπασμωδική κίνηση.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας, επισημαίνει πως η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική δημοκρατία της χώρας και τα «θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας της συνείδησης και της ελευθερίας της ιδιωτικής ζωής».

Το κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μάη την απαγόρευση, στα πλαίσια της «πολιτικής ενσωμάτωσης».

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του Γάλλου επενδυτή να πληρώσει κάθε πρόστιμο, σε μια προσπάθεια του να υποστηρίξει τις μουσουλμάνες.

Ο Rachid Nekkaz, συγκρούστηκε έντονα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Sebastian Kurz, ενώ έχει ήδη πληρώσει 300.000 ευρώ για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μουσουλμάνες στη Γαλλία αλλά και το Βέλγιο.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω όλες τις μουσουλμάνες στην Ευρώπη και τώρα αυτές στην Αυστρία, θα είμαι πάντα δίπλα τους για να πληρώνω τα πρόστιμα», ανέφερε ο Nekkaz σε τηλεοπτική συνέντευξη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις