Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε μπελάδες το Nammos μετά τη μεγάλη συναυλία του Ρέμου
ΕΛΛΑΔΑ

Σε μπελάδες το Nammos μετά τη μεγάλη συναυλία του Ρέμου

Η μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία της Μυκόνου στις 31 Αυγούστου έγινε είδηση τόσο σαν ένα τεράστιο κοσμικό event, όσο και για το ρευστό που έπεσε από Άραβες, αλλά και την αφρόκρεμα της Ελλάδας. Μετά από όλα αυτά, το υπουργείο Οικονομικών μπήκε στον πειρασμό να ψάξει το θέμα. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας […]

nammos1_1

Η μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία της Μυκόνου στις 31 Αυγούστου έγινε είδηση τόσο σαν ένα τεράστιο κοσμικό event, όσο και για το ρευστό που έπεσε από Άραβες, αλλά και την αφρόκρεμα της Ελλάδας.

Μετά από όλα αυτά, το υπουργείο Οικονομικών μπήκε στον πειρασμό να ψάξει το θέμα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, μετά την έρευνα που έκανε αποφάσισε να ανακαλέσει σήμερα, τη τριετή σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού, που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου με την εταιρεία.

Από τα στοιχεία προέκυψε πως το Nammos καταστρατήγησε τους όρους της σύμβασης για τη διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου κάλεσε τους ιδιοκτήτες του Nammos σε απολογία για το συμβάν και αυτοί απάντησαν με υπόμνημα που κοινοποίησαν χθες.

Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίσθηκε η ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.

nammos-1506092166

Το συμφωνητικό μίσθωσης προέβλεπε την εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τετραγωνικό μέτρων, όπως φαίνεται στην απόφαση ανάκλησης της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΟΙΚ.

Όμως στον έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι στις 31 Αυγούστου 2017, μια ημέρα πριν από την περίφημη εκδήλωση, είχε τοποθετηθεί εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίουαποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236 τετραγωνικών κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης.

nammos-remmos-creations-1506092219

Αλλά δεν ήταν η μόνη παράβαση που βεβαιώθηκε. Η σύμβαση προέβλεπε ακόμη πως η παραχώρηση θα γινόταν αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και πως η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει κυρώσεις. Ξεκαθάριζε δε, πως απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χωρών αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και πως μέσα στο μίσθιο δεν πρέπει να γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο.

Ακόμη, προέβλεπε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο και πως σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης η μουσική από την κυρία επιχείρηση δεν έπρεπε σε ένταση να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις