Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα στοιχεία για το τροχαίο της 26ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε τη χώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στοιχεία για το τροχαίο της 26ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε τη χώρα

Πέρασαν περίπου οκτώ μήνες από το τροχαίο με την πόρσε που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, ενώ έγινε είδηση και στα διεθνή ΜΜΕ και ακόμα οι εμπειρογνώμονες αναζητούσαν τις ακριβείς αιτίες. Σύμφωνα με την έκθεση, το πολυτελέστατο όχημα έτρεχε με 320χλμ./ώρα. Το ντεπόζιτο του σταθμευμένου Χόντα εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε […]

maxresdefault (1)

Πέρασαν περίπου οκτώ μήνες από το τροχαίο με την πόρσε που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, ενώ έγινε είδηση και στα διεθνή ΜΜΕ και ακόμα οι εμπειρογνώμονες αναζητούσαν τις ακριβείς αιτίες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το πολυτελέστατο όχημα έτρεχε με 320χλμ./ώρα.

troxaio-700

Το ντεπόζιτο του σταθμευμένου Χόντα εξαϋλώθηκε, τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το μοιραίο βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

Ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη Αποστολία και 3χρονος Παύλος.

troxaio-thiva-porsche

Από τη δικογραφία, όπως αναφέρει το Έθνος, προκύπτει πως τα τέσσερα λάστιχα της Πόρσε ήταν σε καλή κατάσταση, δεν παρουσίασαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα.

705051_10151157826962683_1065394936_o

Εντωμεταξύ οι Αρχές αναφέρουν πως έχουν στα χέρια τους δεύτερο video από κάμερα ασφαλείας που δείχνει πως το ρολόι για το δυστύχημα άρχισε να μετράει αντίστροφα όταν η Πόρσε επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε μία Μερσεντές.

ipatios

Στο video διάρκειας 2,5 δευτερολέπτων φαίνεται το αριστερό λάστιχο να έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της εθνικής οδού με αποτέλεσμα κατά την επαναφορά της Πόρσε να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσει να κλατάρει.

fff1-1488375577

Δευτερόλεπτα μετά, έρχεται μία από τις χειρότερες τραγωδίες στους δρόμους της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις