Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βίσονας εμφανίστηκε μετά από 250 χρόνια και τον εκτέλεσαν (vid)
PLUS

Βίσονας εμφανίστηκε μετά από 250 χρόνια και τον εκτέλεσαν (vid)

Την περασμένη εβδομάδα, ένας σπάνιος άγριος βίσωνας βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του κοντά στην πόλη Lebus της ανατολικής Γερμανίας. Ήταν η πρώτη εμφάνιση αυτού του είδους τα τελευταία 250 χρόνια, το οποίο μάλιστα ανήκει στα προστατευόμενα. Οι τοπικοί αξιωματούχοι θεώρησαν πως το ζώο είναι επικίνδυνο και έδωσαν εντολή στους κυνηγούς να το εκτελέσουν όταν το δουν. Το ζώο περπατούσε ανέμελο […]

1200px-Americanbison (1)

Την περασμένη εβδομάδα, ένας σπάνιος άγριος βίσωνας βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του κοντά στην πόλη Lebus της ανατολικής Γερμανίας. Ήταν η πρώτη εμφάνιση αυτού του είδους τα τελευταία 250 χρόνια, το οποίο μάλιστα ανήκει στα προστατευόμενα.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι θεώρησαν πως το ζώο είναι επικίνδυνο και έδωσαν εντολή στους κυνηγούς να το εκτελέσουν όταν το δουν.

Το ζώο περπατούσε ανέμελο για αρκετές μέρες στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία και ύστερα διέσχισε τον ποταμό Oder και έφτασε στη Γερμανία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Άγριας Ζωής κατέθεσε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, καθώς ο άγριος βίσονας θεωρείται προστατευόμενο είδος και η εντολή εκτέλεσής του εφόσον δεν υπήρχε άμεση και ξεκάθαρη απειλή, μπορεί να επισύρει κατηγορίες κακουργηματικού.

Ο ευρωπαϊκός βίσονας είναι το βαρύτερο σωζόμενο άγριο ζώο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις