Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έτσι θα καθαρίσετε τους τοίχους, χωρίς να αφήσετε σημάδια
PLUS

Έτσι θα καθαρίσετε τους τοίχους, χωρίς να αφήσετε σημάδια

Οι τοίχοι του σπιτιού μας λερώνουν πάρα πολύ εύκολα, από δαχτυλιές, έπιπλα αλλά και την ίδια τη σκόνη που πολλές φορές «ποτίζει». Δείτε πώς θα καθαρίσετε τους τοίχους, χωρίς να αφήσετε σημάδια που θα κάνουν το αποτέλεσμα χειρότερο! Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους […]

washing_a_wall

Οι τοίχοι του σπιτιού μας λερώνουν πάρα πολύ εύκολα, από δαχτυλιές, έπιπλα αλλά και την ίδια τη σκόνη που πολλές φορές «ποτίζει».

Δείτε πώς θα καθαρίσετε τους τοίχους, χωρίς να αφήσετε σημάδια που θα κάνουν το αποτέλεσμα χειρότερο!

Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους

Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.

Προστατέψτε το πάτωμα

βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.

Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.

Απομακρύνετε τη σαπουνάδα

Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό για βαμμένους τοίχους.

  • Σε ένα κουβά ανακατώστε 1/2 φλιτζάνι ξίδι, 1φλιτζάνι καθαρή αμμωνία, 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, και 3-4 λίτρα ζεστό νερό.
    Προσοχή: Φοράτε λαστιχένια γάντια και δουλέψτε σε χώρο που αερίζετε καλά όταν χρησιμοποιείτε αυτό το ισχυρό διάλυμα.
  • Απλώστε το διάλυμα στον τοίχο με ένα σφουγγάρι και ξεβγάλτε με καθαρό νερό. Αν οι τοίχοι σας έχουν ανώμαλη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε παλιές νάιλον κάλτσες αντί για σφουγγάρι, γιατί δεν «δακρύζουν» και δεν αφήνουν στην επιφάνεια του τοίχου μπιμπίκια που δύσκολα αφαιρούνται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις