Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυλάκιση 12 μηνών στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση 12 μηνών στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Σε φυλάκιση 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου. Με την προχθεσινή απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Καφύρα για το συγκεκριμένο αδίκημα επειδή δεν προχώρησε στην οριστική διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου στην πόλη του Πύργου, που προκαλούσε υποβάθμιση περιβάλλοντος εξαιτίας ηχορύπανσης. Με την […]

ImageHandler (1)

Σε φυλάκιση 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

Με την προχθεσινή απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Καφύρα για το συγκεκριμένο αδίκημα επειδή δεν προχώρησε στην οριστική διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου στην πόλη του Πύργου, που προκαλούσε υποβάθμιση περιβάλλοντος εξαιτίας ηχορύπανσης.

Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του μηχανουργείου ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και 15 μηνών για υποβάθμιση περιβάλλοντος (κατά συγχώνευση 21 μήνες) καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ για περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου στην υπόθεση αυτή, που αφορά στην περίοδο 2012-2014 και στην οποία είχε παρέμβει ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής αλλά και ο τότε Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, έκρινε αθώους, ελλείψει δόλου, τους 6 υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίοι βάσει του κατηγορητηρίου αφού διενήργησαν 4 ελέγχους στο συγκεκριμένο μηχανουργείο, και παρά το γεγονός ότι διαπίστωσαν και κατέγραψαν την προκαλούμενη ηχορύπανση από τη λειτουργία του, δεν προέβησαν στην επιβολή καμίας κύρωσης, παρά τα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις