Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Σαρωνικός πνίγεται και ο Κουντούρης ρίχνει τις ευθύνες αλλού… (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σαρωνικός πνίγεται και ο Κουντούρης ρίχνει τις ευθύνες αλλού… (vid)

Την ώρα που ο Σαρωνικός εκπέμπει SOS για την οικολογική καταστροφή, ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη που βυθίστηκε, ρίχνει το φταίξιμο αλλού. Ο Θεόδωρος Κουντούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», δήλωσε πως για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του […]

Huge ecological disaster after tanker sinks off Salamis island in Saronic Gulf on Sep. 12, 2017 / ??????? ??? ????????????? ?? ???? ??????? ??? ????????? ???? ?? ?????? ??? ?????????????? ???? ???? 2 ???? 12 ???????????, 2017.

Την ώρα που ο Σαρωνικός εκπέμπει SOS για την οικολογική καταστροφή, ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη που βυθίστηκε, ρίχνει το φταίξιμο αλλού.

Ο Θεόδωρος Κουντούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», δήλωσε πως για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του περάματος για επισκευές και είχε διαρροή.

«Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αναθέσαμε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά, που είναι για τις απορρυπάνσεις».
Ο κ. Κουντούρης διαψεύδει πως οι εικόνες της «μαύρης θάλασσας» οφείλονται στο «Αγία Ζώνη».

Huge ecological disaster after tanker sinks off Salamis island in Saronic Gulf on Sep. 12, 2017 / Ρύπανση απο πετρελαιοειδή σε ακτή Σελίνια της Σαλαμίνας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2 στις 12 Σεπτεμβρίου, 2017.

«Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από χθες το μεσημέρι (Τρίτη). Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν… φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας. Το «Blue Star Πάτμος», πέρασε ρυμουλκούμενο, το οποίο ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από το νησί εδώ».

slide_523636_7388678_free

«Το δικό σας δηλαδή δεν το παρέσυρε ο αέρας;», αναρωτιέται.

«Όταν αλλάζει ο καιρός… Εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται. Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις