Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γλίτωσε τα ισόβια ο Βαγγέλης Στεφανάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Γλίτωσε τα ισόβια ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Έσπασαν  τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ομόφωνα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κρίνοντας ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο […]

2273735

Έσπασαν  τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ομόφωνα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κρίνοντας ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών.

Όσο για την Μαριαλένα Μπλάχα, το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών με αναστολή. Προηγουμένως το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του είχε κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την Μαριαλένα Μπλάχα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν η 23χρονη, τότε, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Ελαφρυντικά

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο. «Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της. Υπενθυμίζεται, ότι η Μαριαλένα Μπλάχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη επιχείρησαν να εμφανίσουν στις αρχές το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού αλλά γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο.

Αρχικά η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, σημειώνοντας πως ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6η Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Τελικά με την απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους δυο κατηγορουμένους, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Β. Στεφανάκη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια και τώρα σε δεύτερο βαθμό κατάφερε να σπάσει τα ισόβια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις