Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα αναβολή στη συνεδρίαση για την επένδυση στο Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αναβολή στη συνεδρίαση για την επένδυση στο Ελληνικό

Έπειτα από την επένδυση στις Σκουριές σειρά παίρνει αυτή στο Ελληνικό, για την οποία η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αναβλήθηκε εκ νέου, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα. Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει […]

home-bg3

Έπειτα από την επένδυση στις Σκουριές σειρά παίρνει αυτή στο Ελληνικό, για την οποία η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αναβλήθηκε εκ νέου, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ΚΑΣ θα συζητούσε την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Η άποψη των αρχαιολόγων πάντως δεν αποτελεί το μόνο ζήτημα που αφορά τον χώρο του παλαιού αεροδρομίου καθώς σήμερα ήταν προγραμματισμένη να γίνει η συζήτηση της ένστασης επί του δασικού θέματος μετά την απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά με την οποία χαρακτηρίζεται δασική μια μικρή αλλά καίρια έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου (η προστασία αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις