Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια

Στην Αθήνα φτάνουν τα τεχνικά κλιμάκια από σήμερα και ξεκινούν τις εργασίες για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ο ρυθμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία αυξήθηκαν απότομα τον Ιούλιο κατά 343 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας συνολικά με τις εκκρεμείς […]

quartet-e1443184207337

Στην Αθήνα φτάνουν τα τεχνικά κλιμάκια από σήμερα και ξεκινούν τις εργασίες για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ο ρυθμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία αυξήθηκαν απότομα τον Ιούλιο κατά 343 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας συνολικά με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου τα 5,5 δισ. ευρώ.

Η πορεία των εσόδων θα είναι η προτεραιότητα στους ελέγχους, καθώς η υστέρηση που καταγράφηκε τον Ιούλιο προκάλεσε προβληματισμό.

Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο θέλουν να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία για την τρίτη αξιολόγηση και στόχος είναι όλα να έχουν κλείσει μέχρι το Δεκέμβριο ώστε η Ελλάδα να βγει ξανά στις αγορές τον Ιανουάριο.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται να πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Αύγουστο αν και ο πλέον κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος των φετινών εκκαθαριστικών.

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άλλωστε θα αντληθούν και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα προετοιμάσουν την επιστροφή τους περίπου στα τέλη Οκτώβρη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις