Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός για ενδεχόμενη ρύπανση, μετά τη βύθιση πλοίου στον Σαρωνικό
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για ενδεχόμενη ρύπανση, μετά τη βύθιση πλοίου στον Σαρωνικό

Βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό Κόλπο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία. Οι επιβαίνοντες μπόρεσαν να διασωθούν από λάντζα που βρίσκονταν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αττικής. Παραπλέον φορτηγό πλοίο ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου  το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι […]

ImageHandler

Βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό Κόλπο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Οι επιβαίνοντες μπόρεσαν να διασωθούν από λάντζα που βρίσκονταν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αττικής.

Παραπλέον φορτηγό πλοίο ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου  το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το δεξαμενόπλοιο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.

Το «Αγία Ζώνη ΙΙ», κατασκευής του 1972, ήταν φορτωμένο με άγνωστη ποσότητα καυσίμων, ενώ μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπιστεί στο σημείο όπου βυθίστηκε.

Συναγερμός έχει σημάνει και στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για ενδεχόμενη ρύπανση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις