Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δηλώσεις σοκ του Ποροσένκο για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις σοκ του Ποροσένκο για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας

Δηλώσεις που σοκάρουν τον πλανήτη έκανε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για κηρύξει πόλεμο. «Η Μόσχα ετοιμάζει τις δυνάμεις της για μεγάλο πόλεμο με τη Δύση στην Ανατολική Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις, ως αντιστάθμισμα […]

putin_1

Δηλώσεις που σοκάρουν τον πλανήτη έκανε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για κηρύξει πόλεμο.

«Η Μόσχα ετοιμάζει τις δυνάμεις της για μεγάλο πόλεμο με τη Δύση στην Ανατολική Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις, ως αντιστάθμισμα σε εκείνες του ΝΑΤΟ τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή. Στις ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν
περισσότεροι από 100.000 στρατιωτικοί που ήθελαν να δοκιμάσουν την οριοθέτηση κατά μήκος των συνόρων με την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ποροσένκο.

Ο πρόεδρος εκτ9ιμά πως η Ρωσία δεν σκέφτηκε στιγμή να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.

«Η Μόσχα δεν εμφανίζει σημάδια διάθεσης να εγκαταλείψει την περιοχή της Κριμαίας». «Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων».

Προειδοποίησε δε, πως «με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αποκλείω να υπάρξει νέο χτύπημα από Ρώσους στρατιώτες εντός της ουκρανικής επικράτειας» και πρόσθεσε πως «πάνω από 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί, με αφορμή την άσκηση, στα σύνορά μας και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μετά το τέλος των ασκήσεων, θα επιστρέψουν στη Ρωσία».

Από την πλευρά της η χώρα του Πούτιν, έχει δηλώσει πως δεν έχει επιθετικές διαθέσεις και όλα αυτά έχουν σκοπό να ενισχύσουν την άμυνα της. Όμως μόνο τρεις παρατηρητές του ΝΑΤΟ έχουν την άδεια να παρακολουθούν μέρος των ασκήσεων, κάτι που προκαλεί μυστήριο και μεγάλη ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι και το ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Μόσχα λειτουργεί με βάση τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις