Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν

Δεν θα κουνιέται φύλλο στην Αθήνα για την άφιξη του Γάλλου Προέδρου με την σύζυγο του στη χώρα μας την Πέμπτη. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφαλή παραμονή του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει ομιλία την Πέμπτη το απόγευμα στην Πνύκα. Τα μέτρα […]

tsipras-makron

Δεν θα κουνιέται φύλλο στην Αθήνα για την άφιξη του Γάλλου Προέδρου με την σύζυγο του στη χώρα μας την Πέμπτη.

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφαλή παραμονή του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει ομιλία την Πέμπτη το απόγευμα στην Πνύκα.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια Πέμπτη και Παρασκευή.

Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Γαλλική Πρεσβεία, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν θα μείνει με τη σύζυγο του, Μπριζίτ, την Πέμπτη το βράδυ.

Έχουν σχεδιαστεί τα δρομολόγια μετακίνησης του Γάλλου Προέδρου, ώστε να υπάρξει αποστείρωση ασφαλείας. Οι δρόμοι θα κλείνουν για τους πολίτες αρκετή ώρα πριν, ενώ παντού θα υπάρχουν αστυνομικοί.

Η Μπριζίτ Μακρόν θα ακολουθήσει και ένα δικό της παράλληλο πρόγραμμα, διαφορετικό από αυτό του συζύγου της. Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την κυρία Μακρόν, σε συνεννόηση με τη Γαλλική προεδρία, το οποίο συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε στόχος διπλής εμπρηστικής επίθεσης από κουκουλοφόρους, ενώ είναι κοντά στο άβατο των Εξαρχείων.

Το πρόγραμμα του

Το μεσημέρι της Πέμπτης, αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εν συνεχεία, ο Γάλλος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19.00 ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Λόφο της Πνύκας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας.

Στις 21.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του από τον υπουργό Οικονομικών Μπρόυνο Λεμέρ, καθώς από περίπου 40 στελέχη γαλλικών εταιρειών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις