Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κομισιόν: Χαιρετίζουμε τα εγκαίνια της Ιονίας οδού που έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Χαιρετίζουμε τα εγκαίνια της Ιονίας οδού που έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα

Η Koμισιόν χαιρετίζει τα σημερινά εγκαίνια της εθνικής οδού του Ιονίου, η κατασκευή της οποίας υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία της πολιτικής συνοχής, χάρη στα έκτακτα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν υπό το σχέδιο «Ένα νέο ξεκίνημα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» του 2015. Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου […]

ionia-odos

Η Koμισιόν χαιρετίζει τα σημερινά εγκαίνια της εθνικής οδού του Ιονίου, η κατασκευή της οποίας υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία της πολιτικής συνοχής, χάρη στα έκτακτα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν υπό το σχέδιο «Ένα νέο ξεκίνημα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» του 2015.

Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου δήλωσε μάλιστα σχετικά πως «Η ΕΕ επενδύει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών με ασφαλέστερους δρόμους και μειωμένο χρόνο ταξιδιών».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος μήκους 200 χιλιομέτρων συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων στην περιοχή της Ηπείρου με το Αντίρριο στη Δυτική Ελλάδα και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού κατά δύο ώρες. Ο αυτοκινητόδρομος φθάνει στη χερσόνησο της Πελοποννήσου στο Νότο, μέσω της γέφυρας Ρίο-Αντίρριο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και, στο Βορρά, επιτρέπει την ομαλότερη πρόσβαση στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η εθνική οδός του Ιονίου είναι ένας από τους 5 αυτοκινητοδρόμους που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο Μορέας στην Πελοπόννησο, τον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, τον αυτοκινητόδρομο Ολυμπίας από την Κόρινθο προς την Πάτρα και το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 στην Κεντρική Ελλάδα.

Συνολικά έχουν υποστηριχθεί με κονδύλια ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την ΕΕ και συμβάλλουν καθοριστικά στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις