Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Tweet ESM για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tweet ESM για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ως τo γεγονός της ημέρας εξέλαβε ο ΕSM με ανάρτησή του στο twitter την ανάπτυξη στην Ελλάδα και σε όλες τις πρώην και νυν μνημονιακές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ανακοινώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ  κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, για πρώτη φορά μετά […]

DgH24THsxE8yRt8H60Ob

Ως τo γεγονός της ημέρας εξέλαβε ο ΕSM με ανάρτησή του στο twitter την ανάπτυξη στην Ελλάδα και σε όλες τις πρώην και νυν μνημονιακές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ανακοινώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ  κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, για πρώτη φορά μετά το 2007.

Η διαφορά με το 2,1% αύξησης του ΑΕΠ το οποίο επικαλείται ο ESM, οφείλεται στο γεγονός ότι αναφέρεται στο ποσοστό της πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σύνολο του 2017.

Στην ανάρτησή του ο  ESM χαρακτηρίζει συγκεκριμένα  «γεγονός της ημέρας» ότι όλες και νυν χώρες των προγραμμάτων του EFSF καταγράφουν στέρεη αύξηση του ΑΕΠ.

«Πρωταθλήτρια» στην ανάπτυξη, με βάση την πρόβλεψη,  η Ιρλανδία από τις συγκεκριμένες χώρες, με ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ 4% και ακολουθούν η Ισπανία (2,8%), η Κύπρος (2,5%), η Ελλάδα (2,1%) και η Πορτογαλία (1,8%).

Στα αξιοσημείωτα ότι την ίδια ώρα ο μέσος όρος της αύξησης του ΑΕΠ στη ζώνη του  Ευρώ είναι χαμηλότερος, καθώς φθάνει το 1,7%.

esm-tw-gdp-1504275172

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις