Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρόμος από την βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: “Εκκενώσεις ακόμα και με τη βία” (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος από την βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: “Εκκενώσεις ακόμα και με τη βία” (pics)

Μία βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έβγαλε άρον άρον από τα σπίτια τους περίπου 21.000 κατοίκους στο Κόμπλεντς, στη δυτική Γερμανία. Σήμερα, Κυριακή 60.000 κάτοικοι της Φρανκφούρτης θα απομακρυνθούν επίσης από τα σπίτια τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί και εκεί μία πολύ μεγάλης έκτασης επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας. Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους από το Κόμπλεντς χθες μπόρεσαν […]

A warning sign is pictured near an unexploded British World War Two bomb which was found during renovation work on the university's campus in Frankfurt, Germany, September 1, 2017.     REUTERS/Ralph Orlowski

Μία βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έβγαλε άρον άρον από τα σπίτια τους περίπου 21.000 κατοίκους στο Κόμπλεντς, στη δυτική Γερμανία.

Σήμερα, Κυριακή 60.000 κάτοικοι της Φρανκφούρτης θα απομακρυνθούν επίσης από τα σπίτια τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί και εκεί μία πολύ μεγάλης έκτασης επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας.

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους από το Κόμπλεντς χθες μπόρεσαν να επιστρέψουν μέσα στο απόγευμα, αφού εξουδετερώθηκε η αμερικανικής προέλευσης βόμβα των 500 κιλών, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

2017-09-01T134120Z_996121440_RC1B10A85C60_RTRMADP_3_GERMANY-FRANKFURT-EVACUATION

Στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε από το Σάββατο η απομάκρυνση των ασθενών από δύο νοσοκομεία ενόψει της σχεδιαζόμενης εξουδετέρωσης μεγάλης βόμβας, επίσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας ώστε οι πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν μια βόμβα 1,8 τόνου την οποία είχε ρίξει η RAF, η βρετανική πολεμική αεροπορία.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε χώρο εργοταξίου στο Βέστεντ της Φρανκφούρτης.

A warning sign is pictured near an unexploded British World War Two bomb which was found during renovation work on the university's campus in Frankfurt, Germany, September 1, 2017.     REUTERS/Ralph Orlowski

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής και της αστυνομίας της πόλης δήλωσαν ότι θα κάνουν χρήση βίας και μέτρων κράτησης, αν είναι απαραίτητο, για να εκκενώσουν την περιοχή.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων πρόωρα νεογνά και νοσηλευόμενοι στην εντατική, απομακρύνθηκαν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο δημοτικός σύμβουλος της Φρανκφούρτης Μάρκους Φρανκ.

Θα είναι η μεγαλύτερη εκκένωση περιοχής για τέτοιον λόγο που έχει πραγματοποιηθεί στη Γερμανία μετά τον πόλεμο.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις