Παγκόσμιο σοκ από την δοκιμή βόμβας υδρογόνου (pics-vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο σοκ από την δοκιμή βόμβας υδρογόνου (pics-vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

«Απόλυτη επιτυχία» και «σημαντικό» βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε η Πιονγκγιάνγκ τη σημερινή επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στη κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. H πυρηνική δοκιμή προκάλεσε σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η ισχύς της βόμβας μπορεί να […]

03.09.2017 | 11:01

«Απόλυτη επιτυχία» και «σημαντικό» βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε η Πιονγκγιάνγκ τη σημερινή επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στη κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

H πυρηνική δοκιμή προκάλεσε σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η ισχύς της βόμβας μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις γειτονικές χώρες και στις ΗΠΑ, με την Ιαπωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ η Νότια Κορέα συγκαλεί το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας.

Τη δοκιμή ζήτησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με το κρατικό δίκτυο να μεταδίδει εικόνες που τον δείχνουν να υπογράφει τη διαταγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version