Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονται σήμερα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονται σήμερα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ (photos)

Περισσότεροι από διακόσιοι μουσουλμάνοι βρέθηκαν από το πρωί στο Ελληνοαραβικό πολιτιστικό κέντρο στο Μοσχάτο, για να γιορτάσουν μία από τις πιο μεγάλες γιορτές της θρησκείας τους, το Κουρμπάν Μπαϊράμ. Η γιορτή των θυσιών, όπως αλλιώς είναι γνωστή ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ, γιορτάζεται παγκοσμίως, εβδομήντα […]

mous5

Περισσότεροι από διακόσιοι μουσουλμάνοι βρέθηκαν από το πρωί στο Ελληνοαραβικό πολιτιστικό κέντρο στο Μοσχάτο, για να γιορτάσουν μία από τις πιο μεγάλες γιορτές της θρησκείας τους, το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Η γιορτή των θυσιών, όπως αλλιώς είναι γνωστή ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ, γιορτάζεται παγκοσμίως, εβδομήντα ημέρες μετά το Ραμαζάνι.

mous4

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παραχώρησε και φέτος, δύο ανοιχτούς χώρους σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ προκειμένου να προσευχηθούν ενώ αρκετοί προσευχήθηκαν σε κλειστούς χώρους στα διάφορα σημεία “λατρείας” σε γειτονιές της Αθήνας.

mous3

Την ημέρα της γιορτής οι μουσουλμάνοι στη Θράκη συνεστιάζονται σε σπίτια και επισκέπτονται τάφους των αποθανόντων μελών της οικογένειας.

mous2

Στους επισκέπτες προσφέρονται κολόνια, καραμέλες και καφές. Κατά την γιορτή τα παιδιά τριγυρνάνε τις μουσουλμανικές συνοικίες χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών.

mous1

Σύμφωνα με το έθιμο φιλάνε το χέρι του οικοδεσπότη λαμβάνοντας ευχές για το μπαϊράμι μαζί με γλυκά και χρήματα.

ImageHandler (1)
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις