Τέλος ο γολγοθάς για «το Χαμόγελο του Παιδιού»: Επιχειρηματίας πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος ο γολγοθάς για «το Χαμόγελο του Παιδιού»: Επιχειρηματίας πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού με μια κίνηση γενναιοδωρίας χάρισε χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κ. Δ. Νικολούζος, βλέποντας τη δεινή θέση στην οποία έρχεται κάθε χρόνο το Χαμόγελο κάτω από το βάρος των υπέρογκων ποσών που ζητούνται από το Κράτος για φόρους, Ένφια κλπ, έβαλε το χέρι […]

31.08.2017 | 14:42

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού με μια κίνηση γενναιοδωρίας χάρισε χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Δ. Νικολούζος, βλέποντας τη δεινή θέση στην οποία έρχεται κάθε χρόνο το Χαμόγελο κάτω από το βάρος των υπέρογκων ποσών που ζητούνται από το Κράτος για φόρους, Ένφια κλπ, έβαλε το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε το ποσό των 70.335, 24 ευρώ, που αντιστοιχεό στον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια των μικρών!

Την κίνηση του επιχειρηματία δημοσιοποίησε το ίδιο το Χαμόγελο

Την κίνηση του επιχειρηματία  δημοσιοποίησε μαζί με τις ευχαριστίες του το  ίδιο το Χαμόγελο του Παιδιού με την πάρα κάτω ανάρτηση:

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κύριο Δημήτρη Νικολούζο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε το τηλεφώνημα του κου Δημήτρη Νικολούζου από το Art Maisons στη Σαντορίνη, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι θα μας διαθέσει το ποσό των 70.335,24 ευρώ προκειμένου να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Το ποσό κατατέθηκε και η αγωνία μας έληξε. Ευχαριστούμε τον κ. Νικολούζο για την ευαισθησία του και για την τεράστια προσφορά του. Εκτιμούμε πολύ την κίνηση αυτή αν και θα ήταν χρησιμότερο η προσφορά του να πάει απευθείας στα παιδιά και τις οικογένειές που στηρίζουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει την κινητοποίηση για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά του σχετικά με την άδικη φορολογία που του επιβάλλεται κάθε χρόνο μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση.

Ωστόσο, μένει να πληρωθούν κι άλλες υποχρεώσεις του Χαμόγελου για τέλη κυκλοφορίας, εισφορές και φόρους από τα οποία δεν εξαιρείται αυτός ο Οργανισμός που προσφέρει σε δύστυχα παιδιά.

Το ρεπορτάζ της ALPHAFREEPRESS τον Ιούλιο για τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις του Χαμόγελου

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Alphafreepress, όταν το Χαμόγελο εξέπεμψε S.O.S κάτω από τις τρομακτικές υποχρεώσεις που απαιτεί το Κράτος να πληρωθούν στο ακέραιο.

Στα 4 εκατομμύρια οι απαιτήσεις του κράτους από το Χαμόγελο

«Θαυμάστε Κράτος, που ζητάει η μάλλον απαιτεί, από το Χαμόγελο του παιδιού,  το δυσθεώρητο ποσό  των 4 εκατομμυρίων ευρώ για φόρους, εισφορές, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας για τη χρήση του 2016!

Από το Χαμόγελο και βέβαια από τα άλλα… Χαμόγελα, αυτού του τόπου, που μόνο προσφέρουν σε δύστυχα παιδιά.

Ειδικά το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ιδρύθηκε με παρακαταθήκη του άτυχου 8χρονου γιου του Προέδρου του, Ανδρέα Γιαννόπουλου, υποστηρίζει με το έργο και τις δράσεις του,  περισσότερα από 60.000 παιδιά και τις οικογένειές τους!!!

Κώστας Γιαννόπουλος: «Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, όπου μεγαλώνουν εκατοντάδες παιδιά και τέλη κυκλοφορίας για 100 εξειδικευμένα αυτοκίνητα»

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, «πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, όπου μεγαλώνουν εκατοντάδες παιδιά, και τέλη κυκλοφορίας για 100 εξειδικευμένα οχήματα και κινητές ιατρικές μονάδες που συμβάλουν στην άμεση διαχείριση και κάλυψη κάθε ανάγκης των παιδιών.

Αν δεν πληρώναμε αυτούς τους φόρους θα μπορούσαμε να στηρίξουμε επιπλέον 30.000 παιδιά».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 60.543 παιδιά.

Παιδιά με προβλήματα υγείας και θύματα βίας

Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκαν 27.641 παιδιά-θύματα βίας, 16.189 παιδιά για ζητήματα υγείας (προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, διακομιδές νεογνών και παιδιών και υπ

Επίσης, στηρίχθηκαν 13.728 παιδιά σε κατάσταση φτώχειας με είδη πρώτης ανάγκης, ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, εκ των οποίων 4.558 ήταν παιδιά προσφύγων και μεταναστών σε 16 δομές φιλοξενίας.

123.113 κλήσεις για φαινόμενα βίας σε βάρος παιδιών από τις οποίες οι 375 αφορούσαν σοβαρά περιστατικά

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, δέχτηκε 123.113 τηλεφωνικές κλήσεις, από τις οποίες 375 καταγγελίες αφορούσαν σοβαρά περιστατικά κακοποίησης 705 παιδιών.

Σε ποσοστό 56% οι καταγγελίες αφορούσαν στην παραμέληση ή εγκατάλειψη παιδιών, στο 38,5% θύτης ήταν η μητέρα και το 41% αφορούσε σε παιδιά έως έξι ετών. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 67 επιτόπιες παρεμβάσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής για 102 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε 78 αιτήματα για φιλοξενία 126 παιδιών σε κίνδυνο.

Συνολικά, 296 παιδιά μεγαλώνουν στα έντεκα σπίτια του οργανισμού πανελλαδικά.

Υπάρχει και έλλειψη χώρων φιλοξενίας αλλά το κράτος απαιτεί εκατομμύρια για ΕΝΦΙΑ κλπ

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος εξήγησε ότι υπάρχει έλλειψη χώρων για τη φιλοξενία κακοποιημένων παιδιών:

“Έχουμε την αίσθηση ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα κακοποίησης γιατί αυξήθηκαν ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα ψυχικής υγείας, με την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια να χωρέσουν τις πληγές των παιδιών

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για τη φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών, παρά μόνο κλίνες σε νοσοκομεία, και οι εισαγγελείς δεν παίρνουν τα παιδιά από τα σπίτια τους αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για να τα τοποθετήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να ζουν στο κακοποιητικό περιβάλλον».

Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 4.160 τηλεφωνικές κλήσεις και 64 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών.

Πενήντα οκτώ παιδιά εντοπίστηκαν

Πενήντα οκτώ παιδιά εντοπίστηκαν, σε επτά περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε το Amber Alert και τέσσερις φορές κινητοποιήθηκε η ομάδα έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τους εκπαιδευμένους σκύλους διάσωσης.

Και η ευρωπαϊκή γραμμή υποστήριξης για παιδιά- Οι κλήσεις που δέχτηκε

Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» δέχτηκε 3.117 τηλεφωνικές κλήσεις και παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα ανηλίκων σε 1.598 άτομα.

 

 

Exit mobile version