Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Από την τσέπη του εργοδότη η αποζημίωση των απλήρωτων εργαζόμενων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την τσέπη του εργοδότη η αποζημίωση των απλήρωτων εργαζόμενων

Το νομοσχέδιο για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία φέρνει πολλές αλλαγές, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου, με θύματα πολλούς εργαζόμενους που στερούνται της εργασιακής ασφάλειας. Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ποινών κατά των παραβατών εργοδοτών, που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, οι αλλαγές στις υπερωρίες θα μπορούν να αναγγέλλονται στο σύστημα Εργάνη […]

ypourgeio-ergasias-koinonikis-asfalisis-kai-pronoias

Το νομοσχέδιο για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία φέρνει πολλές αλλαγές, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου, με θύματα πολλούς εργαζόμενους που στερούνται της εργασιακής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των ποινών κατά των παραβατών εργοδοτών, που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, οι αλλαγές στις υπερωρίες θα μπορούν να αναγγέλλονται στο σύστημα Εργάνη ακόμα και με μήνυμα στο κινητό!

Το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή δίνει διέξοδο σε απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι από την επόμενη μέρα μη καταβολής των δεδουλευμένων μπορούν να καταθέσουν αγωγή και να διεκδικήσουν χρήματα ακόμα και από την προσωπική περιουσία του εργοδότη!

Οι υποθέσεις θα εκδικάζονται σε έως 60 ημέρες από την κατάθεση της αγωγής. Στο τέλος του μήνα θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών στα μπλοκάκια προκειμένου να μετατραπούν σε μισθωτή απασχόληση.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών θα ολοκληρώνεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους  και στη συνέχεια το υπερβάλλον ποσό θα επιστρέφεται στους ασφαλισμένους.

Αυτό δεν θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφασίσουν οι εισφορές να παραμείνουν σε έναν πιστωτικό λογαριασμό για μελλοντικές οφειλές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις