Συναγερμός στις Αρχές: Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στην Πέτρου Ράλλη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στις Αρχές: Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στην Πέτρου Ράλλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O φόβος των τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι έντονος και στην Ελλάδα και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια τις τελευταίες ημέρες, μετά τις επιθέσεις στην Ισπανία. Το απόγευμα του Σάββατου αλλοδαπός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» έξω από το κέντρο κράτησης των Αλλοδαπών, που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star […]

27.08.2017 | 07:43

O φόβος των τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι έντονος και στην Ελλάδα και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια τις τελευταίες ημέρες, μετά τις επιθέσεις στην Ισπανία.

Το απόγευμα του Σάββατου αλλοδαπός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» έξω από το κέντρο κράτησης των Αλλοδαπών, που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ,«μαζί με τον αλλοδαπό που φώναζε ιδιαίτερα νευρικός και συνελήφθη, και άλλοι … αλλοδαποί κρατούμενοι, άρχισαν να βγαίνουν από τα παράθυρα του κτιρίου και να ανταποδίδουν το “Αλλάχου Άκμπαρ”. Δημιουργήθηκε μια περίεργη κατάσταση με φωνές και ένταση. Τότε οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον αλλοδαπό που φώναζε έξω από το Αλλοδαπών και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ».

«Οι αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το περιστατικό, προκειμένου να δουν από πού είναι αυτός ο άνθρωπος που προκάλεσε νωρίτερα μεγάλη αναστάτωση».

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που περιπολούν συνεχώς στους αρχαιολογικούς χώρους είναι συγκεκριμένες:

Να ελέγχουν άτομα που κινούνται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να συνδυάζουν τα έξης:

Φορούν μπουφάν ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, κρατούν σακβουαγιάζ ή μεγάλη τσάντα. Επίσης θα ελέγχονται εξονυχιστικά οι αλλοδαποί που φέρουν έντονα μελαμψά χαρακτηριστικά, όσοι δείχνουν να θέλουν να αναμειχθούν σε μεγάλα γκρουπ και έχουν ιδιαίτερη νευρικότητα.

Ο φόβος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μήπως μεταφέρουν κάτω από το μπουφάν ή μέσα στο σακβουαγιάζ εκρηκτικές ύλες.

Το Σάββατο κάτω από την Ακρόπολη τα μέτρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς ανάμεσα στους τουρίστες έκαναν περιήγηση και ναύτες ξένης δύναμης συνοδευόμενοι από αξιωματικούς τους.

Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας υπάρχουν και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Οι ουρές των τουριστών ήταν  τεράστιες. Κάμερες ασφαλείας, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά ερευνούσαν  εξονυχιστικά τον εξωτερικό χώρο. Μέσα στο μουσείο η κάμερα κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τα υπερσύχρονα μηχανήματα «X RAY»  που ακτινογραφούσαν τις αποσκευές. Οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι δεν ξεκολλούσαν το βλέμμα τους από το μηχάνημα και σε περίπτωση που έβλεπαν κάτι ύποπτο στο εσωτερικό των αποσκευών, ειδοποιούσαν με ενδοσυνεννόηση τους άνδρες ασφαλείας.

 

Exit mobile version