Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εικόνες καταστροφής: Δύο οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϊ (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες καταστροφής: Δύο οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϊ (pics-vid)

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της την ώρα που οδηγούσε στους πλημμυρισμένους δρόμους του δυτικού Χιούστον ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης. Ένας ακόμη άνθρωπος, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σπίτι του Ρόκπορτ, 48 χιλιόμετρα βόρεια του Κόρπους Κρίστι. Ακόμη περίπου 12 άνθρωποι στην περιοχή έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με […]

1392-1503814473

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της την ώρα που οδηγούσε στους πλημμυρισμένους δρόμους του δυτικού Χιούστον ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Ένας ακόμη άνθρωπος, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σπίτι του Ρόκπορτ, 48 χιλιόμετρα βόρεια του Κόρπους Κρίστι.

harvey4-1503814523

Ακόμη περίπου 12 άνθρωποι στην περιοχή έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ σάρωσε κυριολεκτικά το Τέξας.

Τα παράλια έχουν καταστραφεί από τους ανέμους, που πνέουν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ανέφεραν ότι περίπου 250.000 πελάτες τους έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

harvey3-1503814468

Στην παραθαλάσσια πόλη Ρόκπορτ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κόρπους Κρίστι, σπίτια κατέρρευσαν, με τους ανέμους να σηκώνουν ολόκληρες στέγες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, γεμάτοι συντρίμμια.

harvey2-1503814464

Μιλώντας στο Reuters, ένας 57χρονος κάτοικος της περιοχής, ο Τζόελ Βαλντέζ, είπε ότι «ήταν τρομερό! Ένιωθα όλο το σπίτι να κινείται», ενώ πρόσθεσε ότι δεν εγκατέλειψε την περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για εκκένωση, ώστε να φροντίσει τα ζώα του. «Είχα αυτά τα γαϊδουράκια μινιατούρες και δεν ξέρω πού βρίσκονται» λέει μέσα από το τζιπ του, του οποίου τα παράθυρα έσπασαν από την καταιγίδα.

Ο 56χρονος Φρανκ Κουκ σχολίασε ότι «αν σου έμεινε κάτι από το σπίτι σου, είσαι τυχερός».

harvey-1503814457

«Έχουμε τόσες καταστροφές από τα πεσμένα δέντρα και τα συντρίμμια που το κόστος για την αποκατάσταση θα είναι τεράστιο» σχολίασε ο δήμαρχος της παραλιακής πόλης Πορτ Λαβάκα, Τζακ Γουίτλοου.

harv_3

Στο Κόρπους Κρίστι, μια πόλη 320.000 κατοίκων, που έχει πληγεί πολύ από τον τυφώνα, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που έμειναν να περιορίσουν τη χρήση της τουαλέτας και να μην ανοίγουν τις βρύσες επειδή οι μονάδες καθαρισμού των υδάτων δεν μπορούν να διαχειριστούν τα λύματα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ενώ προέτρεψαν όσους έμειναν στην πόλη να βράζουν το νερό πριν το πιουν.

harv_2

Από την κατηγορία 4 που ήταν, ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει να μαίνεται για μέρες στο Τέξας, με βροχοπτώσεις που θα φθάσουν ακόμη και τα 102 εκατοστά.

Πρόκειται για το ισχυρότερο ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει βιώσει η Πολιτεία από το 1961.

harv_1

Eικόνες από τη NASA

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις