Τυφώνας Χάρβεϊ: Ο Τραμπ κηρύσσει το Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής (pics-vids)

ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Ο Τραμπ κηρύσσει το Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής (pics-vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου. «Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας, υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε […]

26.08.2017 | 08:19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας, υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ, που ενισχύθηκε φθάνοντας στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα το Τέξας και μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον καθώς πλησιάζει τις ακτές του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων.

Ο Χάρβεϊ φτάνει στο Τέξας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, όπως διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν στις 02:00.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Οι Αμερικανοί έχουν κυριολεκτικά εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και έχουν αδειάσει τα ράφια, δίνοντας μάχη για λίγο εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα.

Exit mobile version