1 κιλό πατάτες

80 γραμμάρια παρμεζάνα

2 αυγά

30 γραμμάρια φρυγανιά

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Συστατικά για τη γέμιση

200 γραμμάρια ζαμπόν

200 γραμμάρια καπνιστό τυρί

Προετοιμασία

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 με 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ και τις κάνουμε πουρέ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε το μίγμα με τα χέρια μας και φτιάχνουμε τα μπέργκερ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα μπέργκερ πατάτας για περίπου 15 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε πρώτα τη μια πατάτα μετά μια φέτα ζαμπόν και τυρί και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι πατάτας. Όταν τελειώσουμε ζεσταίνουμε τα μπέργκερ στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λειώσει το τυρί.