Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φρικτή επίθεση στη Συρία- Εκτέλεσαν εν ψυχρώ διασώστες, ανάμεσα τους και τον Κιφά (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρικτή επίθεση στη Συρία- Εκτέλεσαν εν ψυχρώ διασώστες, ανάμεσα τους και τον Κιφά (pics-vid)

Μια φρικτή, δειλή επίθεση σημειώθηκε στη Συρία, με επτά διασώστες να βρίσκουν φρικτό θάνατο. Ανάμεσα τους ο Αμπού Κιφά, τιμημένος με το εναλλακτικό Νόμπελ, που έκλαιγε όταν έσωσε τον περασμένο χρόνο τη μικρή Ουαχίντα από τα ερείπια ενός βομβαρδισμένου σπιτιού, με το video να γίνεται viral. Άγνωστοι μπήκαν χθες τα χαράματα στα γραφεία της οργάνωσης […]

funeral708_0

Μια φρικτή, δειλή επίθεση σημειώθηκε στη Συρία, με επτά διασώστες να βρίσκουν φρικτό θάνατο.

Ανάμεσα τους ο Αμπού Κιφά, τιμημένος με το εναλλακτικό Νόμπελ, που έκλαιγε όταν έσωσε τον περασμένο χρόνο τη μικρή Ουαχίντα από τα ερείπια ενός βομβαρδισμένου σπιτιού, με το video να γίνεται viral.

Άγνωστοι μπήκαν χθες τα χαράματα στα γραφεία της οργάνωσης αρωγής “White Helmets” στο Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Κιφά κι άλλους έξι συναδέλφους του.

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα γραφεία της μετά την επίθεση.

«Εκτέλεσαν τους επτά διασώστες με σφαίρες στο κεφάλι», είπε ο Ράμι Αμπντέλ, επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ιντλίμπ δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον ισλαμιστικές εξτρεμιστικές ομάδες, αλλά δεν αποκλείεται τα κίνητρα του μακελειού να ήταν εγκληματικά, αφού οι δράστες έκλεψαν δύο μικρά λεωφορεία, ασυρμάτους, καθώς και το έμβλημα των White Helmets, που ήταν αναρτημένο στην είσοδο των γραφείων.

Η οργάνωση αρωγής «White Helmets» δίνει μάχη καθημερινά για τη διάσωση αμάχων και λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και της ΗΠΑ. Τον περασμένο χρόνο τιμήθηκαν με το «εναλλακτικό Νόμπελ», ενώ οι δημιουργοί ενός μικρού ντοκιμαντέρ στο Netflix για την οργάνωση κέρδισαν ένα Όσκαρ.

«Η καρδιά μας έχει ραγίσει. Τα μάτια μας έχουν βουρκώσει για το χαμό σας», είπε ο ιδρυτής των White Helmets, Ραέντ αλ-Σάλεχ. «Είθε ο Θεός να μας δώσει δύναμη και υπομονή να αντέξουμε αυτή την τραγωδία».

Ο Ματία Τζαλάλ, συνάδελφος και φίλος των θυμάτων, ήταν συντετριμμένος. «Δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω. Ολόκληρη η πόλη πενθεί για τον Αμπού Κιφά και τους άλλους», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η χήρα του Αμπού Κιφά είναι σε κατάσταση σοκ. Το ζευγάρι είχε πρόσφατα αποκτήσει ένα παιδί.

Θρήνος στην κηδεία τους: 

funer

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις