“Κ. Τραμπ ιδού το χέρι μου”: Συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητά ο Μαδούρο

ΚΟΣΜΟΣ

“Κ. Τραμπ ιδού το χέρι μου”: Συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητά ο Μαδούρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αν και κανείς δεν το περίμενε, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ για «υπονόμευση της δημοκρατίας», ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την επιθυμία του για μια συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του. Ο αριστερός Μαδούρο, μιλώντας στη νεοεκλεγείσα Συντακτική Εθνοσυνέλευση είπε ότι θέλει «μια προσωπική συζήτηση» με τον Ντόναλντ Τραμπ,  όταν οι δύο ηγέτες θα […]

11.08.2017 | 09:55

Αν και κανείς δεν το περίμενε, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ για «υπονόμευση της δημοκρατίας», ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την επιθυμία του για μια συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του.

Ο αριστερός Μαδούρο, μιλώντας στη νεοεκλεγείσα Συντακτική Εθνοσυνέλευση είπε ότι θέλει «μια προσωπική συζήτηση» με τον Ντόναλντ Τραμπ,  όταν οι δύο ηγέτες θα παραστούν τον ερχόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Εφόσον ενδιαφέρεται τόσο για τη Βενεζουέλα, εδώ είμαι» είπε ο Μαδούρο στη διάρκεια της τρίωρης ομιλίας του. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Κύριε Ντόναλντ Τραμπ, ιδού το χέρι μου».

Παρόλα αυτά, σε συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε πάλι τους «ιμπεριαλιστές» της Ουάσιγκτον ότι συνωμοτούν εις βάρος της κυβέρνησής του.

«Δεν θα ενδώσουμε ποτέ σε ξένες δυνάμεις», διεμήνυσε και τόνισε ότι θα προσβάλλει σε αμερικανικό δικαστήριο τις κυρώσεις που του επέβαλαν οι ΗΠΑ καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ελεγχόμενης από την κυβέρνησή του Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, τη νομιμότητα της οποίας απορρίπτει η αντιπολίτευση και πολλοί ηγέτες ξένων κρατών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον.

 

Exit mobile version