Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ /  «Μπλόκο» από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αξιολόγηση του Δημοσίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 «Μπλόκο» από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στην αξιολόγηση του Δημοσίου

Στα χαρτιά έμεινε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς έληξε και τυπικά χθες, Τρίτη 09/8 η τρίτη προθεσμία για τη διαδικασία ελέγχου τους, με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ–ΟΤΑ να προτρέπουν σε αποχή. Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΔΕΔΥ η αποχή ξεπέρασε το 80%, ποσοστό που στελέχη της δημόσιας διοίκησης κατεβάζουν στο διόλου ευκαταφρόνητο 70%. Με […]

2177183

Στα χαρτιά έμεινε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς έληξε και τυπικά χθες, Τρίτη 09/8 η τρίτη προθεσμία για τη διαδικασία ελέγχου τους, με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ–ΟΤΑ να προτρέπουν σε αποχή. Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΔΕΔΥ η αποχή ξεπέρασε το 80%, ποσοστό που στελέχη της δημόσιας διοίκησης κατεβάζουν στο διόλου ευκαταφρόνητο 70%. Με αυτή την εξέλιξη Κυβέρνηση και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται σε τέλμα, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις. Μια σκέψη που υπάρχει είναι η κατάθεση μετά τον Δεκαπενταύγουστου νομοθετικής διάταξης που θα συνδέει την αξιολόγηση με το νέο σύστημα κινητικότητας. Το υπουργείο αναμένεται να θέσει ως δέλεαρ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κίνητρα για προαγωγές, μπόνους για μετατάξεις και υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών. Εξάλλου, στην επίμαχη διάταξη, θα ορίζεται ότι η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας που θα εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο.

Όσοι υπάλληλοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση θα αποκλείονται και από τη διαδικασία της κινητικότητας και συνεπώς από τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε θέσεις που επιθυμούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη διάταξη θα ξεκαθαρίζεται ωστόσο ότι ο αποκλεισμός από την κινητικότητα θα διαρκεί όσο και η αποχή του κάθε υπαλλήλου από την αξιολόγηση, καθώς, εφόσον ο υπάλληλος συμπληρώσει και παραδώσει το σχετικό έντυπο, θα μπορεί να συμμετέχει στη κινητικότητα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις